Bedrijfsafval laten Ophalen

Hoe werkt het bedrijfsafval?

Bedrijven dienen te betalen voor het ophalen van bedrijfsgrofvuil en dienen hiervoor reinigingsrecht te betalen via gemeentelijke heffingen en dat geldt alleen voor (4 tot 9 vuilniszakken per week). Bedrijven die meer dan 9 vuilniszakken hebben of grofvuil dienen hiervoor een erkende afvalbedrijf in te schakelen. Grofvuil Ophalen is een erkende afvalbedrijf. Als Grofvuil Ophalen bedrijfsafval bij u ophaalt krijgt u een ontheffing voor gemeentelijke belastingen.

Grof afval voor bedrijven

Alle bedrijven en instellingen (zoals scholen) dienen apart te betalen voor het ophalen van grof afval voor bedrijven. Grofvuil Ophalen is een erkende ophaaldienst die u grof afval kan ophalen en verwerken. Bedrijven zijn verplicht om hun grof afval te laten ophalen door een erkende inzamelaar. Bedrijven die dit doen kunnen een ontheffing aanvragen voor het reinigingsrecht.

Maak hier een afspraak voor het ophalen van uw bedrijf grof afval

Afvalpunt voor bedrijven:

Wij brengen uw bedrijfsafval naar de afvalpunt (stortplaats of milieustraat). Grofvuil Ophalen gaat discreet met uw spullen om en zullen deze voor u vernietigen zoals vertrouwelijke documenten volgens de CA+ richtlijnen.

Wij kunnen uw bedrijfsafval ook schenken aan een goed doel. U betaalt wel hiervoor kosten voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval.

Bedrijfsafval Amsterdam

Grofvuil Ophalen haalt uw bedrijfsafval 7 dagen per week op en ook in de avonduren. Grofvuil Ophalen doet ook aan spoed ophalen. Gemeente Amsterdam hanteert zeer hoge kosten voor het ophalen van bedrijfsafval en werkt met wurgcontract waar je als bedrijf niet onderuit kan komen.

Update: Gemeente Amsterdam stopt met inzamelen van bedrijfsafval maar wij van Grofvuil Ophalen gaan door!

Kosten bedrijfsreinigingsrecht gemeentelijke diensten

Wees geen dief van je bedrijf. Gemeentelijke diensten zoals gemeente Amsterdam adviseert kleine bedrijven met jaarlijkse wurgcontracten dat gelijk kan oplopen tot € 800,- per jaar. Bij Grofvuil Ophalen betaalt u alleen voor de geleverde diensten.

Wees verstandig en kies ook niet voor Renewi of SUEZ. Deze grote afvalinzamelaars staan bekend om hun langdurige contracten dat kan oplopen tot 60 maanden.

Wil je als bedrijf zijnde geen bedrijfsreinigingsrecht betalen?

Bedrijfsreinigingsrecht kost je als (startende) bedrijf al gauw jaarlijks € 800,- per jaar. Wanneer je deze gemeentelijke belastingen op de mat valt kan je in bezwaar aantekenen omdat je bedrijfsafval door Grofvuil Ophalen laat ophalen. Grofvuil Ophalen is ook een erkende ophaaldienst en zijn dus VIHB geregistreerd. NIWO houdt een lijst bij van bedrijven die VIHB geregistreerd zijn.

Grofvuil Ophalen brengt uw bedrijfsafval naar de volgende stortplaatsen:
Amsterdam west: Seineweg 1 1043 BE Amsterdam
Amsterdam Nieuw west: Henk Sneevlietweg 22 1066 VH Amsterdam
Amsterdam oost: Rozenburglaan 1 1097 HK Amsterdam
Amsterdam zuidoost: Meerkerkdreef 31 1106 GZ Amsterdam